Книга от първото издание на Хари Потър и философския камък бе

...
Книга от първото издание на Хари Потър и философския камък бе
Коментари Харесай

Продадоха книга на Хари Потър за 60 000 паунда

Книга от първото издание на " Хари Потър и философския камък "  бе продадена на търг за 60 000 английски лири. Редкият образец е бил употребен от татко, с цел да преподава британски език на децата си.

Първоначално копието било оценено на 30 000 английски лири, само че е толкоз рядко – едвам 1 от 500 издания с твърди корици.



Продавачът, поискал да резервира анонимност, споделя пред BBC, че купил книгата за децата си към 18 месеца след публикуването й за първи път през юни 1997 година Споделя още и че е " безусловно очарован " от сумата, за която е продадена. Той възнамерява да употребява парите от продажбата, с цел да изплати студентските заеми на щерка си. 

„ Книгите за Хари Потър са в действителност именити – на най-високото равнище в детската литература. И това първо издание може единствено да усили цената си в бъдеще “, сподели той. Затова и към книгата поставил няколко фотоси на фрагменти от кино лентата.



Джим Спенсър, който управлява търга, дефинира договорката като „ изумителна “. Купувачът добави и награда, с която общата цена доближи 75 000 английски лири. „ Развълнуван съм, че книгата доближи такава цена “, сподели Спенсър. „ Надявах се, че ще доближи 50 000 английски лири, само че когато ги подмина и отиде на 60 000, беше удивително “.

Междувременно излезе новата нова книга на авторката на поредицата Джоан Роулинг – " Куидичът през вековете ". В първокласно издание с илюстрации, са показани някои от най-хубавите английски тимове по куидич, които не летят на метли, само че въпреки всичко основаха своя куидич федерация и даже предстоеше Световно състезание, което бе отсрочено поради пандемията.

 
Хари Потър полетя над Лондон
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР